пʼятниця, 31 березня 2023 р.

#Підвищуємо_кваліфікацію_28_03_2023

Вебінар 28.03.2023


28.03.2023 року відбувся обласний вебінар для директорів та фахівців інклюзивно – ресурсного центру на тему: «Співпраця інклюзивно – ресурсних центрів із спеціальними закладами загальної середньої освіти та закладами професійно – технічної освіти: виклики та перспективи».


В ньому взяли участь директор та фахівці КУ "Інклюзивно-ресурсного центру" Талалаївської селищної ради.

Завідувачка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Наталія КРАВЧЕНКО розкрила питання забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття професійної (професійно-технічної) освіти, нормативно-правове забезпечення інклюзивного навчання у закладах освіти на всіх рівнях її здобуття.

З власного досвіду роботи щодо організації навчання дітей з ООП в закладі професійно – технічної освіти поділилися:
Малофєєнко Вікторія Леонардівна, заступник директора з навчально-виховної ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування»;
- Дубина Лариса Олексіївна, директор ДПТНЗ «Сновське вище професійне училище лісового господарства»;


- Поджарий Максим Сергійович, директор, Нікуліна Лариса Миколаївна, заст.директора з навчально-виховної роботи Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

Були обговорені основні аспекти та виклики організації навчання дітей в закладах професійної освіти.

Заслухали методиста ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Ніну ПИМЕНОВУ, щодо написання висновку про комплексну оцінку розвитку дитини з ООП як підстава для організації освітнього процесу у спеціальному навчальному закладі.

Методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Оксана ШАРКЕВИЧ розповідала щодо співпраці ІРЦ із закладами освіти на законодавчому рівні.

Під час панельної дискусії учасники обговорили актуальні питання щодо введення посади асистента майстра виробничого навчання та асистента викладача у закладах професійно-технічної освіти , надання послуг змінному контингенту на базі навчально-реабілітаційних центрів.
Керівники навчально-реабілітаційних центрів:
- Ступа Т.М., заст.директора з навчально-виховної роботи КЗ "Сосницький навчально-реабілітаційний центр" Чернігівської обласної ради;
- Житняк О.В., директор КЗ "Чернігівський навчально-реабілітаційний центр" Чернігівської обласної ради;
- Гусаченко С.В., директор КЗ "Прилуцький навчально-реабілітаційний центр" Чернігівської обласної ради,
надали інформацію про центри, їх умови (категорії дітей, матеріальне забезпечення, підходи до навчання, виховання та реабілітації, дозвілля), поділилися досвідом роботи, а також відповідали на запитання ін. учасників вебінару.

    Дякуємо організаторам та учасникам вебінару за змістовну, актуальну, продуктивну, корисну та приємну зустріч!








Немає коментарів:

Дописати коментар