вівторок, 28 листопада 2023 р.

#Педагогічний_подіум_для фахівців_ІРЦ

 ПІДВИЩЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ


22 листопада 2023 року директор ІРЦ Оксана МОВЧАН та фахівці  ІРЦ Ніна ЛУЦЕНКО, Марина ТУРКО КУ "Інклюзивно-ресурсного центру" Талалаївської селищної  ради приєдналися до обласного педагогічного веб-подіуму для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів з проблеми «Використання інноваційних технологій в корекційно-розвитковій роботі фахівця інклюзивно-ресурсного центру». В ході подіуму було висвітлено такі питання:
1. Відкриття вебінару. Представлення учасників. Знайомство з програмою. (Ірина Лисенко, проректор ЧОІППО імені К.Д. Ушинського).
2. Інноваційні технології в корекційно-розвитковій роботі фахівця інклюзивно-ресурсного центру (Оксана Шаркевич, Ніна Пименова, методисти ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти).
3. "Сенсорна інтеграція в роботі корекційного педагога" (Марина Сірик, фахівець КУ «ІРЦ» Прилуцької міської ради).
4. Технології корекції для оптимізації освітньої діяльності: практичні кроки (Ніна Луценко, фахівець КУ «ІРЦ» Талалаївської селищної ради).
5. Використання "Орф-Інструментів" та елементів Body Percussion під час корекційно-розвиткової робити з дітьми з ООП (Наталія Піка, фахівець КУ «ІРЦ» Новобілоуської сільської ради).
6. Нейрографіка як один із видів арттерапії у корекційній роботі практичного психолога (Марина Левчук, фахівець КУ «ІРЦ» Вертіївської сільської ради).
7. Складання ІПКР на основі Протоколу ABLLS-R Кацика Інга (фахівець КУ «ІРЦ» Ічнянської міської ради Чернігівської області).
8. Підбиття підсумків (Наталія Кравченко, Оксана Шаркевич, Ніна Пименова, завідувач та фахівці Чернігівського РЦПІО).

Фахівець  ІРЦ (практичний психолог) Ніна Луценко була спікером педагогічного подіуму.
У виступі поділилася практичним досвідом застосування технологій корекції в умовах ІРЦ. Розповіла про практичні кроки корекційної роботи за напрямком «Корекція розвитку» для оптимізації освітньої діяльності з використанням комп’ютерних, ігрових технологій, проблемного, інтерактивного навчання, технологій зорієнтованих на індивідуальні потреби дитини.

Зокрема, розкрила практичні аспекти використання на корекційних заняттях мультисенсорного методу «Нумікон» для формування елементарних математичних уявлень у дітей з ООП та ігрових вправ з використанням паличок Кюїзенера, а також виконання кінезіологічних вправ «Танграм», «Геоборд», «Графічний диктант», «Лабіринти», «Дидактичні ігри» для розвитку когнітивних процесів, логіки, мозочкової стимуляції.

Фахівець поділилася досвідом застосування інноваційних технологій у співпраці з батьками. Ніна Луценко розповіла про проведення психологічних практикумів із вправляння з техніками самодопомоги при переживанні негативних емоційних станів, тренінгів із визначення особистісних ресурсів стресоподолання, емоційних ігор, майстер-класів.
Веб-зустріч мала насичену, змістовну та корисну програму, забезпечила підвищення професійних компетентностей фахівців ІРЦ та приємне фахове спілкування.
Дякуємо організаторам (завідувачу (Наталії Кравченко) та фахівцям (Ніні Пименовій та Оксані Шаркевич) Чернігівського ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, Ірині Лисенко, проректору ЧОІППО імені К.Д. Ушинського) та всім спікерам за змістовне спілкування!

Стаття на сайті ЧІППО  Для фахівців ІРЦ проведено педагогічний подіум з проблеми «Використання інноваційних технологій в корекційно-розвитковій роботі фахівця інклюзивно-ресурсного центру»






Немає коментарів:

Дописати коментар