понеділок, 9 жовтня 2023 р.

#Методична_робота

#Плідний_вересень


08.09.2023 фахівці ІРЦ Ніна ЛУЦЕНКО, Марина ТУРКО та директор ІРЦ Оксана МОВЧАН, здійснили виїзну консультацію до Харківського ЗДО "Ранок", з метою підготовки закладу освіти до впровадження інклюзивного навчання.

Наголосили на основних аспектах, таких як формування запиту на відкриття інклюзивної групи, необхідність введення в штати закладу посади асистента вихователя та надання дозволу на послугу супровід під час інклюзивного навчання, а саме, що роль асистента дитини , відповідно до чинного законодавства, можуть виконувати батьки, уповноважена особа або соціальний працівник.

Ознайомили завідувача Харківського ЗДО «Ранок» Тамару ЧЕПЕЛЬ з нормативно-правовим забезпеченням інклюзивного навчання та обов'язковим виконанням корекціно-розвиткового складника , про своєчасність створення КППС та створення ІПР з обов'язковим залучення батьків та фахівців ІРЦ , про внесення ІПР в АС ІРЦ, з роботою у кабінеті керівника освітнього закладу в АС ІРЦ.
З педагогічним колективом було обговорено актуальні питання, які допоможуть педагогам вибудовувати правильну індивідуальну освітню траєкторію з особами, які мають розлади аутистичного спектру, а саме:
1. Методи та прийоми роботи з дітьми, що мають РАС;
2. Як працювати із спалахами агресії;
3. Як організувати роботу асистента вихователя;
4. Помилки при роботі з дитиною з РАС;
5. Як допомогти адаптуватися дитині.



Немає коментарів:

Дописати коментар