вівторок, 11 червня 2024 р.

#Ознайомлюємося_з_досвідом_НРЦ_Левеня

 Фахівці  та директор ІРЦ КУ "ІРЦ" Талалаївської селищної ради долучилися до Всеукраїнської науково-практичної конференції.


11-12 червня 2024 року адміністрація і колектив комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня», департамент освіти і науки Львівської ОВА, КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» з нагоди 25 річчя від моменту створення НРЦ «Левеня» проводить Всеукраїнську науковопрактичну онлайн конференцію з міжнародною участю: «Зміна підходів до освіти дітей з особливими освітніми потребами: 25 років досвіду».






#Плекаємо_стресостійкість

 Директор інклюзивно-ресурсного центру Оксана МОВЧАН 13 травня 2024 року на базі Талалаївського ліцею  взяла участь  у семінарі-практикумі  для директорів та їх заступників з навчально-виховної роботи Талалаївської селищної ради з теми «Використання онлайнових інструментів навчальної взаємодії в очному та дистанційному навчанні» (з практики роботи Талалаївського ліцею Талалаївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області). Під час заходу було презентовано матеріали про особливості упровадження дистанційного навчання в закладі освіти, представлено освітній простір ліцею як середовище навчання та розвитку здобувачів освіти, результати моніторингу використання онлайнових інструментів навчальної взаємодії в очному та дистанційному навчанні педагогами ліцею, та представлено калейдоскоп уроків з використанням сучасних онлайн платформ вчителями у форматі відео.

У рамках семінару-практикуму Оксана Мовчан провела вправи на плекання стресостійкості.







понеділок, 10 червня 2024 р.

#Нарада_директорів_ЗЗСО_30_05_2024

 Директор інклюзивно-ресурсного центру КУ "ІРЦ" Талалаївської селищної ради Оксана МОВЧАН 30.05.2024 взяла участь у нараді директорів закладів освіти Талалаївської ТГ з питанням ""Про перспективу та основні аспекти організації інклюзивного навчання в закладах освіти Талалаївської ТГ". Де обговорила нормативно-правову базу організації інклюзивного навчання,  перспективу організації інклюзивного навчання у 2024-2025 навчальному році у розрізі закладів освіти. Наголосила про кадрове  та матеріально- технічне забезпечення закладу освіти при організації навчання для дітей з ООП. Також розповіла про посаду асистента учня (дитини) та на якому рівні підтримки можливий залучений даний працівник.



#Міжнародні_методики

#Плідний_червень
#Комплексна_оцінка_розвитку

Одним із основних напрямків роботи КУ "Інклюзивно-ресурсного центру" Талалаївської селищної ради є проведення комплексної оцінки розвитку дитини. При обстеженні ми користуємося міжнародним діагностичним матеріалом:
PEP-3 - психоосвітній профіль за методикою ТЕАССН, який дозволяє оцінити сильні і слабкі сторони дитини;
CASD - скринінгова шкала розладів аутистичного спектру;
Conners-3 - дозволяє отримати вичерпну і сфокусовану оцінку розладу дефіциту уваги і гіперактивності (РДУГ) та його найбільш поширених супутніх проблем і розладів у дітей та підлітків;
Leiter-3 - тест невербального інтелекту і когнітивних здібностей для оцінювання невербального інтелекту і функціонування нейропсихологічних процесів, що лежать в його основі;
WISC-IV - шкала інтелекту Векслера - стандартизована методика для вимірювання інтелекту у дітей віком від 6 до 16 років.


#Вдосконалення_10_05_24

Директор інклюзивно-ресурсного центру КУ "ІРЦ" Талалаївської селищної ради Оксана МОВЧАН взяла участь у нараді директорів інклюзивно-ресурсних центрів "Інклюзивно-ресурсні центри. Проблими та їх вирішення", який організований Міністерством освіти і науки України.
Захопив виступ директора Полтавського  ІРЦ Сергія Зайцева "Як ефективно управляти інклюзивно-ресурсним центром" 






 

#Вдосконалення_21_05_24

«Співпраця важлива – співпраця можлива» -під таким гаслом пройшла чергова веб-зустріч фахівців інклюзивно-ресурсних центрів.

21.05.2024 директор ІРЦ Оксана МОВЧАН та фахівці ІРЦ Ніна ЛУЦЕНКО, Марина ТУРКО, Інна МАРЧЕНКО взяли участь у обласному вебінарі для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів з проблеми «Взаємодія та співпраця інклюзивно-ресурсних центрів із закладами, які надають додаткові послуги дітям з особливими освітніми потребами».

Ефективність допомоги дітям у межах громади, міста, району залежить від об’єднання зусиль органів влади, закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, які надають освітні, соціальні та медичні послуги. Саме інклюзивно-ресурсні центри (ІРЦ) є своєрідними місточками між дитиною з особливими потребами та якісними освітніми, іншими додатковими послугами.

Директор ІРЦ Оксана Мовчан поділилася досвідом надання послуги супроводу під час інклюзивного навчання та оплати асистента дитини за рахунок місцевого бюджету.

За інформацією ЧІППО тут







#КППС_підсумок_2023_2024_навчальний_рік

Ефективність роботи з дітьми з ООП

Відбулися засідання команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти Талалаївської громади за участю фахівців КУ "Інклюзивно-ресурсного центру" Талалаївської селищної ради. На засіданнях члени команд супроводу обговорили результати виконання індивідуальних програм; звернули увагу на сильні та слабкі сторони дітей, проаналізували методи роботи, що були ефективними; визначили подальші напрямки та пріоритети навчально – корекційної роботи.
Дати проведення КППС
Талалаївський ліцей 28.05.2024
Талалаївський ліцей 28.05.2024
Талалаївський ліцей 06.06.2024
Харківський ЗДО 07.06.2024
Талалаївський ЗДО 06.06.2024
Плугатарський ЗЗСО 03.06.2024
Плугатарський ЗЗСО 03.06.2024
Плугатарський ЗЗСО 03.06.2024
Липівський ЗЗСО 04.06.2024
Харківський ЗЗСО 05.06.2024


Дякуємо за плідну роботу усім учасникам команд психолого-педагогічного супроводу, педагогам і батькам. До зустрічі в мирному 2024-2025 н.р.










#До_уваги_педагогічних_працівників_які працюють_з_дітьми_з_ООП

 11-12 червня 2024 року адміністрація і колектив комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня», департамент освіти і науки Львівської ОВА, КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» з нагоди 25 річчя від моменту створення НРЦ «Левеня» проводить Всеукраїнську науковопрактичну онлайн конференцію з міжнародною участю: «Зміна підходів до освіти дітей з особливими освітніми потребами: 25 років досвіду»

 Запрошення 

Програма