пʼятниця, 31 березня 2023 р.

#Нарада_директорів_ЗЗСО_30_03_2023

#Просвітницько_роз_яснювальна_робота
#Техніки_саморегуляції


30 березня 2023 року директор інклюзивно-ресурсного центру Оксана Мовчан та фахівець ІРЦ (практичний психолог) Ніна Луценко взяли участь у нараді директорів та заступників закладів загальної середньої освіти, відділу освіти культури, молоді та спорту Талалаївської селищної ради, яка була організована на базі Липівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.
Оксана Олександрівна зупинилась на питаннях законодавства, що регулює організацію інклюзивного навчання у закладах освіти та роботу з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану, поінформувала керівників закладів про можливість організації дистанційної роботи (в онлайн форматі) у класах з інклюзивним навчанням, зупинилась на алгоритмі дій керівника при утворенні інклюзивного класу. Звернула увагу, що розпочалася компанія з набору першокласників, тож особливу увагу звернути при зарахуванні учнів з ООП.

З метою підтримки ментального здоров'я та благополуччя працівників освітньої галузі фахівець ІРЦ (практичний психолог) Ніна Луценко провела тренінг із саморегуляції особистості «Чашка емоцій», який допоміг учасникам засідання познайомитися на практиці з техніками самодопомоги та допомоги іншим при переживанні стресових подій. Присутні мали змогу повправлятися із техніками заземлення, які допомагають людині керувати психофізіологічними реакціями на стрес та запобігти емоційному перевантаженню.







Немає коментарів:

Дописати коментар