четвер, 10 жовтня 2024 р.

#worldinclusionday

 Всесвітній день інклюзивності



Всесвітній день інклюзивності (World Inclusion Day) відзначається щорічно 10 жовтня, є глобальною ініціативою, яка підкреслює важливість інклюзивності та прийняття. Цей день присвячений забезпеченню того, щоб люди з будь-якими здібностями, походженням, віком, расою, релігією, статтю та іншими характеристиками були не лише визнані, але вшановані за їхній унікальний внесок у суспільство.
Сутність інклюзивності

Інклюзивність – це більше, ніж просто прийняття, це цінування і відзначення відмінностей, які кожна людина приносить у суспільство. Всесвітній день інклюзивності підкреслює єдність різних людей, кожен з яких повинен відчувати, що його цінують, поважають і залучають до життя суспільства. Коли люди залучені, вони переживають глибоке почуття приналежності, відчувають повагу і визнання того, ким вони є насправді.

Походження Всесвітнього дня інклюзивності

Перший Всесвітній день інклюзивності відбувся у 2020 році за ініціативи The Garden Foundation. The Garden Foundation – це неприбуткова організація, яка служить людям з порушеннями, наголошуючи на освіті, мотивації, незалежності та, що найважливіше, інклюзивності. Їхній підхід не є універсальним, вони вірять в особистісно-орієнтоване планування, гарантуючи, що кожна людина, якій вони служать, має індивідуальний досвід, який відповідає її унікальним інтересам, талантам, потребам і прагненням.

Всесвітній день інклюзивності швидко набув популярності як важлива подія у світовому календарі. Цей день відзначається різноманітними заходами та ініціативами, спрямованими на просування інклюзивності. Долучатися до них можуть як окремі особи, так і організації.


Немає коментарів:

Дописати коментар