середу, 31 жовтня 2018 р.

Результати виявлення дітей з порушеннями мовлення


Протягом вересня- жовтня вчителем-логопедом логопедичного пункту відділу освти , культури, молоді і спорту  Талалаївської селищної ради було проведено виявлення дітей дошкільного (4,5-6 р.) та молодшого шкільного віку з порушеннями мовлення. За результатами вивчення можна зробити висновок, що  значно збільшилася кількість дітей-логопатів, особливо збільшилася кількість дітей з порушеннями темпу. Всього виявлено 122 логопати.  Відповідно до "Положення про логопедичні пункти" №135 від 13.05.1993 "пункт 2.4.На логопедичному пункті одночасно працює 25-30 дітей. Заняття з ними, як правило, проводять у години вільні від занять та уроків. Основна форма організації навчально-корекційної роботи – групові заняття. Наповнюваність груп 4-5 чоловік.
2.5. На логопедичному пункті комплектують такі групи дітей: з вадами вимови окремих фонем, з відхиленнями фонематичного і лексико-граматичного розвитку (нерідко виражене загальне недорозвинення мовлення), з вадами читання і письма, зумовленими порушеннями мовленнєвого розвитку, з дизартрією, алалією, ринолалією. По можливості до груп добирають дітей з однорідними порушеннями мовлення й одного віку. Допускається комплектування груп дітей з різних класів та груп."

До логопедичного пункту зараховано 49 діток (при нормі 25-30). Важко....але ми повинні справитися....чекаю на співпрацю зі сторони батьків... Також по можливості відбуваються виїзди вчителя-логопеда в школи  Талалаївської ОТГ. 

Немає коментарів:

Дописати коментар