пʼятницю, 12 березня 2021 р.

 

Методичне об’єднання фахівців з інклюзивної освіти

 "Всі шкільні проблеми стоять і перед сім'єю, усі труднощі, які виникають у складному процесі шкільного виховання, сягають своїм корінням у сім'ю"

                                                                              В.О. Сухомлинський

11 березня 2021 року, на базі «Інклюзивно-ресурсного центру» Талалаївської селищної ради відбувся семінар-практикум з елементами тренінгу за участі асистентів вчителів Талалаївського та Плугатарського закладів загальної середньої освіти та фахівців «ІРЦ».

Учасників зібрання привітала директор КУ «ІРЦ» Оксана МОВЧАН, яка  зупинилася на  кроках до залучення батьків до освітнього процесу, наголосила на інформативній бесіді з батьками та важливому зв’язку «дім-заклад освіти», а також окреслила важливість командної роботи, фахової підтримки.

Асистенти вчителів розповіли з власного досвіду про форми і методи роботи з батьками дітей з особливими потребами.

Під час семінару також розглядались питання про звільнення від ДПА учнів з ООП, опрацьовувались проблемні моменти, які виникають під час виконання асистентом вчителя своїх посадових обов’язків.

Фахівці ІРЦ провели практичне ознайомлення з методичними посібниками, які є у вільному доступі у бібліотеці Талалаївського і Плугатарського ЗЗСО.

Цікаве та «особливе» практичне заняття з елементами тренінгу «На роботу як на свято. Толерантність починається з педагога» провела з учасниками семінару практичний психолог Ніна ЛУЦЕНКО. Тренінг був направлений на подолання професійного вигорання, розвитку професійної самосвідомості педагогів, формуванню толерантного ставлення до дітей, інших людей, гармонізації взаємин в колективі.

Цікавим та практичним було обговорення питання застосування вправ та ігор для розвитку мислення у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Вчитель-дефектолог «ІРЦ» Ніна ЛУЦЕНКО поділилась досвідом роботи з корекції навчальної діяльності у дітей молодшого шкільного віку.

На закінчення семінару-практикуму всі учасники мали можливість за чашкою теплого чаю обговорити окремі питання щодо організації навчального процесу дітей з особливими освітніми потребами.

Фахівці КУ «ІРЦ» Талалаївської селищної ради










Немає коментарів:

Дописати коментар