вівторок, 4 квітня 2023 р.

#Нейроігри_березень

 Протягом березня фахівці ІРЦ  КУ «Інклюзивно-ресурсного центру» Талалаївської селищної ради  проводили корекційно – розвиткові заняття з включенням нейроігор.  Це комплекс багатофункціональних вправ, спрямованих на різностороннє тренування та розвиток мозку.

Основною метою проведення нейровправ для дітей із порушеннями мовлення є: розвиток міжпівкульних зв’язків, синхронізація роботи обох півкуль головного мозку, координація рухів,  розвиток дрібної та загальної моторики, зниження втомлюваності і поліпшення працездатності, покращення уваги, пам’яті,

Нейровправи універсальні, прості у виконанні, не вимагають спеціальної фізичної підготовки. Вправи включають в заняття тривалістю на 3 – 5 хвилин, проводяться у доброзичливій обстановці. Діти мають виконувати точні рухи і прийоми (гра з м’ячиками, оплесками, обведи по лінії, малювати, фарбувати двома руками одночасно). Завдяки міжпівкульній взаємодії здійснюється передача інформації з однієї півкулі до іншої, забезпечується цілісність та координація роботи мозку підвищується стресостійкість, увага, мовлення, навички читання та письма.






Немає коментарів:

Дописати коментар