понеділок, 3 квітня 2023 р.

#Методичне_об'_єднання_асистентів вчителів_03_04_2023










 3 квітня 2023 року на базі КУ «Інклюзивно – ресурсного центру» Талалаївської селищної ради відбулося методичне об’єднання асистентів вчителів на тему: «Впровадження елементів інноваційних технологій в освітній процес дітей з ООП».

Учасників зібрання привітала директор КУ «ІРЦ» Оксана МОВЧАН, яка розповіла про налагодження ефективної взаємодії фахівців, які працюють з дитиною з ООП з батьками (з досвіду роботи). Також директор ІРЦ наголосила щодо особливостей організації інклюзивного навчання в умовах воєнного стану.

Асистенти вчителів поділилися практичним застосуванням дидактичного матеріалу у роботі з дітьми з ООП з власного досвіду.

Фахівець інклюзивно – ресурсного центру (практичний психолог) Ніна ЛУЦЕНКО розповіла про інноваційні освітні технології для розвитку математичної компетенції дітей з ООП. Знайомство з інноваційними освітніми технологіями «Паличками Кюїзенера» та «Нумікон» та виконали декілька практичних вправ з інноваційними технологіями.

 Фахівець інклюзивно – ресурсного центру (вчитель – логопед, вчитель  реабілітолог) Інна МАРЧЕНКО розповіла про здоров’язберігаючі технології в ході уроків в інклюзивному класі. Фахівець провела нейровправи на розвиток дрібної моторики, уваги, пам’яті.

Фахівець інклюзивно – ресурсного центру (вчитель – логопед) Марина ТУРКО розповіла про інноваційні технології та корекційні засоби в роботі з корекції мовлення. На основі інноваційних технологій був проведений пальчиковий театр, який спрямований на розвиток мовлення, дрібної моторики, пам’яті. Також приділили увагу карткам PECS, які можна використовувати при роботі з дітьми з ООП.

Асистентів вчителів ознайомили з фаховою літературою, зокрема, це: методичні рекомендації «Співпраця вчителя та асистента вчителя в інклюзивному освітньому середовищі 2023р.», «Порушення харчування у дітей з РАС», «Комунікативний паспорт», а також представлений україномовний мобільний застосунок «Digital Inclusion» для спілкування, соціалізації і розвитку у цифровому світі.

Зустріч фахівців з інклюзивного навчання пройшла насичено, позитивно, цікаво.  

Засідання ІV

Форма роботи: Обмін досвідом

Тема. Впровадження елементів інноваційних технологій в освітній процес дітей з ООП.

 

Термін проведення: 03.04.2023

Початок засідання: о09.00

Місце проведення: КУ «ІРЦ»

Талалаївської селищної ради.


Питання:

Тема:

Форма проведення

ПІБ відповідального

за підготовку доповіді,

виступу

1

Практичне застосування дидактичного матеріалу у роботі з дітьми з ООП з власного досвіду

Фотозвіт чи презентація

Асистенти вчителів

2

Інноваційні освітні технології для розвитку математичної компетенції дітей з ООП. Знайомство з інноваційними освітніми технологіями «Палички Кюїзенера» та «Нумікон».

Доповідь, презентація

Луценко Н.М

3

Здоров’язберігаючі технології в ході уроків в інклюзивному класі.

Доповідь, презентація

Марченко І.О.

4

Інноваційні технології та корекційні засоби в роботі з корекції мовлення

Доповідь, презентація

Турко М.В.

5

Налагодження ефективної взаємодії фахівців, які працюють з дитиною з ООП з батьками (з досвіду роботи)

Доповідь, презентація

Мовчан О.О.

6

Ознайомлення та обговорення фахової літератури.

Марченко І- Порушення харчування у дітей з РАС і тд

Луценко Н.- Співпраця вчителя і асистента вчителя інклюзивного класу. Комунікативний паспорт.

Турко М. – Додаток. Цифрова інклюзія

Мовчан О. – Словник інклюзії

Обговорення

Члени МО

 

Немає коментарів:

Дописати коментар