середа, 4 січня 2023 р.

#МО_асистентів_вчителів_Талалаївської_ТГ_04_01_2023

 #СІЧЕНЬ_2023


#04_01_2023

#Дякуємо_ ЗСУ_Тримаємо_освітній_ фронт!!!


4 січня 2023 року на базі КУ «Інклюзивно – ресурсного центру» Талалаївської селищної ради відбулося методичне об’єднання асистентів вчителів на тему: «Професійне співробітництво в інклюзивному класі».

Учасників зібрання привітала директор КУ «ІРЦ» Оксана МОВЧАН, яка наголосила на проведенні команд психолого-педагогічного супроводу до 22 січня 2023. Ефективна КППС - це участь у її роботі всіх учасників з обов'язковим залученням фахівців ІРЦ та законних представників дитини. Також директор ІРЦ окреслила осовні виклики навчання дітей  з ООП в умовах воєнного стану.

Асистенти вчителів,  лаконічно та дієво проговорили моніторинг навчальних досягнень учнів інклюзивних класів за І семестр у контексті їх особистого росту.

Фахівець інклюзивно – ресурсного центру (вчитель – логопед, вчитель - реабілітолог) Інна МАРЧЕНКО розповіла та провела декілька вправ для формування комунікативних компетентностей учнів з ООП.

Фахівець інклюзивно – ресурсного центру (вчитель – логопед) Марина ТУРКО провела з асистентами вчителів акцію до дня шрифту Брайля, де були запропоновані вправи для дослідження органів дотику та слуху.

Кожен з асистентів приготував доповідь про власні лайфхаки, які вони використовують на занятті, в тому числі  дистанційних заняттях.

Світлана ЗАГУРСЬКА розповіла про нумікон-мультисенсорний метод навчання математиці дітей з особливими освітніми потребами. Про ефективні методи донесення інформації. Зацікавлюючі методики сторітелінгу розповіла Оксана БІЛАН. Валентина ІЛЛЯШЕНКО розповіла про методику роботи з дітьми з ООП. Про використання гри як засобу розширення пізнавальних можливостей учнів з ООП в умовах інклюзивного навчання розповіла Яна ПРИДВОРНА. Оксана ЗГОННІК розповіла про адаптацію навчальних матеріалів. Про використання нейрогімнастики під час уроків розповіла Тетяна МАЛІЙ, а про сімейний патронаж Ірина ЛОБОДА.

І на завершення була проведена техніка заземлення з усіма учасниками методичного об’єднання, а також вираження власної думки про відновлення ресурсу та подолання емоційного перевантаження  в 2023 р.

Зустріч фахівців з інклюзивного навчання пройшла досить емоційно і насичено та водночас цікаво.











Немає коментарів:

Дописати коментар