четвер, 5 січня 2023 р.

#Акція_до_Всесвітнього_ дня_азбуки_ Брайля_04_01_2023

Акція до Всесвітнього дня азбуки Брайля

З 2019 року 4 січня у світі відзначають Всесвітній день шрифта Брайля. Для мільйонів незрячих людей засобом спілкування, освіти та доступу до інформації є шрифт Брайля. У 2019 році Генеральна Асамблея ООН постановили відзначати 4 січня Всесвітній день азбуки Брайля – у день народження Луї Брайля. Саме він свого часу створив те, що допомагає людям з вадами зору читати, писати, працювати на комп’ютері і грати на музичних інструментах.

На базі КУ «ІРЦ» була проведена з асистентами вчителів акція до «Всесвітнього дня шрифту Брайля». Кожен ознайомився зі шрифтом Брайля на основі українського алфавіту, та були запропоновані завдання для дослідження органів дотику, органів слуху. Першим із завдань було знайти із запропонованих букв із закритими очима, свою першу літеру імені. Наступним було розшифрувати слово і пояснити, якими органами чуття можна дослідити предмет чи об’єкт, який він позначає. А потім кожен з асистентів мав змогу самостійно зашифрувати слова, і їх відгадати.
Для того аби дослідити наші органи слуху – вуха, наші асистенти із закрити очима чули різноманітні звуки, а потім відгадували, кому який звук належить. І в кінці всі мали змогу пройти дослідницький тест, де розвивалися уважність, зацікавленість, уява.

Всі виконані завдання були настільки продуктивними і корисними, що кожен на собі відчув, як це бути тією людиною, яка має певні особливі потреби.

























Немає коментарів:

Дописати коментар