пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

#Обласний_вебінар_23_04_24

 

Підвищення професійної компетентності

23 квітня 2024 року директор ІРЦ Оксана МОВЧАН та фахівці  ІРЦ Марина ТУРКО, Інна МАРЧЕНКО КУ "Інклюзивно-ресурсного центру" Талалаївської селищної  ради взяли участь у обласному вебінарі, який проходив у форматі марафону педагогічних ідей для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів з проблеми: «Інноваційні підходи до корекції мовлення у дітей з особливими освітніми потребами», організований ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти  ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського.

Під час марафону обговорювалися такі питання:

#_«Інноваційні технології в роботі фахівця-логопеда» (Марина Турко, фахівець КУ «ІРЦ» Талалаївської селищної ради).

#_«Коректурні таблиці як універсальний інструмент корекції мовленнєвих порушень у осіб з особливими освітніми потребами» (Олександра Александрова, фахівець КУ «ІРЦ» Ніжинської міської ради).

#_«Сучасні технічні засоби для корекції мовлення: з досвіду використання» (Ірина Яненко, Тетяна Науменко фахівці КУ «ІРЦ» Бахмацької міської ради).

#_«Використання штучного інтелекту в роботі з дітьми з мовленнєвими труднощами» (Оксана Шаркевич, методистка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти).

#_Підбиття підсумків. (Наталія Кравченко, Оксана Шаркевич, Ніна Пименова, фахівці ІРЦ).

Фахівець  ІРЦ (вчитель – логопед) Марина ТУРКО була спікером марафону педагогічних ідей для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів.

У виступі поділилася практичним досвідом застосування інноваційних технологій та корекційних засобів в роботі з корекції мовленнєвого дихання. Розповіла про розвиток дихання – як один із важливих етапів корекційного впливу незалежно від виду їх мовленнєвого порушення. А також закріплення у дітей навичок правильного дихання – як фізіологічного, так і мовленнєвого. Зокрема, запропонувала інноваційні дихальні вправи, які використовує під час корекційно – розвиткових занять. Такі як: «Мильні бульбашки», «Весела рукавичка», « Лабіринт», «Гарячий чай», «Задуй свічку», «Клякси» тощо. Поділилася застосуванням інноваційних технологій у співпраці з дорослими.

Фахівець провела разом з учасниками педагогічного марафону коротенькі дихальні вправи для постановки звука [ш] та [с], які вона застосовує з дітьми під час корекційно – розвиткових занять.

Використання інноваційних технологій в роботі з корекції мовленнєвого дихання стимулює дітей до правильного дихання, зняттям напруги голосових зв’язок, профілактикою хвороб органів дихання. Дихальні вправи забезпечують енергетичний потенціал організму і сприятиме збільшенню працездатності, формуванню гарного самопочуття і бадьорості протягом усього дня. 

Веб-зустріч мала насичену, змістовну та корисну програму, забезпечила підвищення професійних компетентностей фахівців ІРЦ та приємне фахове спілкування.

Дякуємо організаторам завідувачу (Наталії Кравченко) та фахівцям (Ніні Пименовій та Оксані Шаркевич) Чернігівського ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, Ірині Лисенко, проректору ЧОІППО імені К.Д. Ушинського) та всім учасникам, які презентували педагогічні ідеї за змістовну зустріч!

#Дякуємо_ЗСУ









Немає коментарів:

Дописати коментар