пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

#25_04_24_Всеукраїнський_науково_практичний_семінар


25 квітня 2024 року Оксана МОВЧАН, директор інклюзивно-ресурсного центру, доєдналася до Всеукраїнського науково-практичного семінару «Стратегії функціонування інклюзивно-ресурсних центрів в умовах війни: нормативно-правові та організаційно-методичні аспекти», організованого Інститутом спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.
До такого заходу долучилося багато директорів інклюзивно-ресурсних центрів з різних регіоні, кожен був дієвим інструментом у генеруванні ідей удосконалення.
Метою даного семінару став аналіз нормативно-правової бази та обговорення проблемних питань в діяльності ІРЦ в умовах війни.
До відкриття семінару і дискусії в межах класів долучилися Народний депутат України, голова Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків порушення прав дітей, член Постійної делегації ВРУ у Парламентській асамблеї Ради Європи – Павло Сушко і освітній омбудсмен України – Сергій Горбачов.
В межах функціонування 3-х класів учасники семінару обговорили нагальні питання в діяльності ІРЦ, зокрема висвітлено проблеми, які перешкоджають якісному виконанню інклюзивно-ресурсними центрами своїх завдань, це: збільшені межі територіального обслуговування; територіальна доступність для дитини; нестача та перевантаження фахівців; недостатнє фінансування; брак навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення; наявність та доступність укриття; неузгодженість нормативно-правових актів; відсутність критеріїв оцінки діяльності ІРЦ; складність комунікації із закладами освіти та охорони здоров’я, батьками та органами влади тощо.
У заході взяли участь близько 700 фахівців і керівників ІРЦ з різних областей України, представники МОН України і співробітники Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.
Не дивлячись на труднощі, які викликані військовим станом, рухаємося вперед.
#Дякуємо_ЗСУ






Немає коментарів:

Дописати коментар