понеділок, 15 квітня 2024 р.

#Світові_стандарти_діагностики #Можливість_використання_КУ_ІРЦ_Талалаївської_селищної_ради

 

ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ МЕТОДІВ ДІАГНОСТИКИ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ КОМПЛЕКСНОЇ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ОЦІНКИ РОЗВИТКУ ОСОБИ В КУ «ІРЦ» Талалаївської селищної ради

 
Одним з основних напрямків роботи інклюзивно-ресурсного центру є проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи, у тому числі повторної, з метою визначення категорії (типу) особливих освітніх потреб (труднощів), ступеня їх прояву та рівня підтримки в освітньому процесі.
Директор ІРЦ Оксана МОВЧАН та фахівець ІРЦ (практичний психолог) Ніна ЛУЦЕНКО є кваліфіковані користувачі світового стандарту діагностики (методики WISC-IV, Leiter-3, PEP-3, CASD та Conners-3). Даний комплект діагностичних методик наявний в КУ «ІРЦ» Талалаївської селищної ради та активно використовується як високоякісний інструмент для психологічного оцінювання під час проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи.
Методики побудовані з дотриманням наукових стандартів та адаптовані для України під наглядом їх правовласників згідно з вимогами Міжнародного тестового комітету.
Зазначені методики дозволяють знаходити об’єктивні фактори розвитку дитини, які впливають на її успішність у навчанні, зокрема:
визначити сильні та слабкі сторони у розвитку дитини, спрямувати освітній процес таким чином, щоб кожна дитина змогла максимально реалізувати свої здібності;
забезпечувати наступність у розвитку при зміні різних рівнів закладів освіти;
будувати стратегію підготовки дитини до вступу до вищих закладів освіти;
досягти взаєморозуміння між закладами освіти, батьками та дітьми тощо;
результати оцінювання є основою для створення індивідуальної програми розвитку дитини та розроблення навчальних матеріалів для дітей з особливими освітніми потребами.
PEP-3 Психоосвітній профіль за методикою ТЕАССН
«Психоосвітній профіль: індивідуалізоване психоосвітнє оцінювання дітей із розладами аутистичного спектра за методикою ТЕАССН» (РЕР-3) — методика, що дозволяє оцінити сукупність нерівномірно представлених сильних і слабких з погляду навчання сторін дитини, характерних для розладів аутистичного спектра та пов’язаних із ним порушень розвитку.
Вік -2-7.5 років.
СASD Скринінгова шкала розладів аутистичного спектра
Тест CASD (Скринінгова Шкала розладів аутистичного спектра) пропонує швидкий і надійний метод діагностики дітей з аутизмом без урахування вікової категорії, рівня розумового розвитку, або ступеня прояву розладу.
Вік - від 1 року до 16 років.
Сonners-3 Шкали Коннерса
Conners-3 (Шкали Коннерс. 3 версія) — це набір шкал для оцінювання розладу дефіциту уваги і гіперактивності (РДУГ) та його найбільш поширених супутніх проблем і розладів у дітей та підлітків.
Вік - від 6 до 16 років.
Leiter-3 Тест невербального інтелекту і когнітивних здібностей
Leiter-3 (Міжнародна шкала продуктивності Лейтера) — методика, що дозволяє оцінити невербальний інтелект і функціонування нейропсихологічних процесів, що лежать в його основі.
Вік - особи віком від 3 до 75 років, також люди з обмеженими можливостями.
WISC-IV Шкала інтелекту Векслера
WISC-IV (Шкала інтелекту Векслера для дітей — IV) — стандартизована методика для вимірювання інтелекту у дітей.
Вік - від 6 до 16 років.
Звернувшись до КУ « ІРЦ» Талалаївської селищної ради, Ваша дитина, за потреби, буде обстеженою за даними методиками.
Результати комплексної оцінки, в тому числі з використанням методик, оформлюється у вигляді висновку, який надається батькам. Окрім того, за бажанням батьків, результати проведення методики надаються у вигляді наративного звіту для консультації лікарів.
НЕ ВАРТО ЗВОЛІКАТИ
Вчасно надана допомога дитині – запорука її щасливого майбутнього
За потреби, фахівці  інклюзивно-ресурсного центру забезпечують надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг (занять) та системний кваліфікований супровід.
УСІ ПОСЛУГИ В ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОМУ ЦЕНТРІ НАДАЮТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО
Чекаємо на Вас!
КОНТАКТНІ ДАНІ:
Тел.: 0952542816– директор ІРЦ МОВЧАН Оксана Олександрівна; фахівець ІРЦ (практичний психолог) - ЛУЦЕНКО Ніна Михайлівна; фахівець ІРЦ (вчитель-логопед) - ТУРКО Марина Василівна, фахівець ІРЦ (вчитель-логопед, вчитель-реабілітолог) - МАРЧЕНКО Інна Олексіївна.
E-mail: irctala@ukr.net
Адреса: смт.Талалаївка, вул. Вокзальна, 3 (2 поверх).
Для подання заяви онлайн: http://ircenter.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар